OVER BOOST

+

WAAROM BOOST

Het BOOST Gospel Festival wordt jaarlijks georganiseerd op Tweede Pinksterdag. Aan de hand van de pijlers Music, Inspire en Connect wordt een afwisselend programma aangeboden. Doel van het festival is om mensen dichter bij God en bij elkaar te brengen. BOOST is voor jong en oud; zo zijn er speciale area voor kids en tieners en is er een foodplein.


Het BOOST Gospel Festival is gratis toegankelijk en wordt mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers, bedrijven, kerken en partners. De naam BOOST staat vanzelfsprekend voor de letterlijke boost die bezoekers krijgen, maar heeft ook een duidelijke knipoog naar de locatie in Oost-Nederland. Het terrein van De Zandstuve Feesten en Ontmoeten in Den Ham (Overijssel) vormt een prachtig bosrijk decor voor een kleurrijk festival!

HET BEGIN +

HET ONTSTAAN VAN BOOST

BOOST is ontstaan als initiatief van een aantal jonge ondernemers uit Den Ham. Nadat jarenlang het Flevo Festival was bezocht met groepen jongeren uit Den Ham, werden eind 2016 de plannen gesmeed voor een eigen christelijk festival. Op 5 juni 2017 vond de eerste editie plaats. Boven verwachting van iedereen wisten maar liefst 2500 unieke bezoekers hun weg te vinden naar het festival.

Vanwege het succes van de eerste editie werd stichting Boost in het leven geroepen. In 2018 werd een tweede editie van het festival georganiseerd met 3000 unieke bezoekers. In datzelfde jaar werd ook de BOOST Connect Club in het leven geroepen, om duurzame relaties aan te gaan met het bedrijfsleven.

+"BOOST is voor iedereen"

EDITIES +

#BOOST17

Vanaf de eerste editie is duidelijk wat de insteek van het festival is: een divers programma met lokale, nationale en internationale artiesten. Door de intieme en ongedwongen sfeer is er op het festival volop de ruimte om God en elkaar te ontmoeten, onder het genot van festival food en drinks. De eerste editie smaakte naar meer!

+"Wat een tof en gezellig festival!"

#BOOST18

De tweede editie werd gezegend met een zonovergoten dag en een grote toestroom van bezoekers. Met ruim 100 vrijwilligers werd weer een veelkleurig festival gerealiseerd, waarbij de bosrijke omgeving van de Zandstuve onderdeel werd van het terrein. Net als de eerste editie begon het festival met een dienst, waarna rond de middag op verschillende podia divers aanbod te zien, horen én beleven was.

+"Een zonovergoten festivaldag"

LOCATIE & INFO

Locatie

Vaste thuisbasis van het festival is De Zandstuve Feesten en Ontmoeten - een prachtlocatie die verscholen ligt in het groen, op steenworp afstand van Ommen, Vriezenveen, Wierden, Hellendoorn en Rijssen. Vanwege de unieke ligging is de Zandstuve de perfecte locatie voor het BOOST Gospel Festival. Op loopafstand van het terrein wordt ruim voldoende parkeergelegenheid beschikbaar gesteld.

De Zandstuve Feesten en Ontmoeten Dennenweg 11 7683RS Den Ham

Festivalplattegrond

Je kunt hier de festivalplattegrond downloaden! Zo weet je precies waar wat te doen is.

DOWNLOAD PLATTEGROND_

Huisregels

Wij willen je vragen om onze huisregels te lezen, voordat je ons festival bezoekt. Samen maken we er zo een inspirerende, duurzame én verantwoorde dag van!

+ BEKIJK HUISREGELS

BOOST = DUURZAAM

Als festival hebben wij duurzaamheid hoog op onze agenda staan. Naast een dag plezier hebben, vinden we het ook belangrijk om goed voor de Aarde te zorgen. Om ons festival te verduurzamen, zetten wij stappen op zeven thema’s:

 • Afvalverwerking

  We scheiden plastic bekers en karton. Daarnaast maken wij gebruik van 100% biologisch afbreekbare koffiebekers

 • Mobiliteit

  Wij adviseren ons publiek om zoveel mogelijk op de fiets te komen

 • Bewustwording

  Via onze social media-kanalen en op het festival kaarten wij het thema duurzaamheid aan

 • Materialen

  Wij maken veelvuldig gebruik van tweedehands materialen

 • Digitalisering

  Elk jaar proberen we minder drukwerk te produceren door ons digitale aanbod te verbeteren

 • Energie

  Wij houden ons stroomverbruik zo laag mogelijk en maken waar mogelijk gebruik van ledverlichting

 • Food & Drinks

  Minder vlees, meer vega. Voor ieder wat wils